Team 

 • Wanneer en hoe begon je met ballet/dans?
  Mijn moeder was dansdocent en had eigen dansscholen in Weesp en Driebergen. Ik was er dus al vroeg bij. Mijn eerste woordje was ook ‘arabesque’.

 • Welke opleiding/richting heb je gedaan?
  Ik ben afgestudeerd aan Codarts, Conservatorium Rotterdam. Afdeling Muziektheater Uitvoerend. Daarna heb ik een vervolgopleiding gedaan in New York (SITI Conservatory) wat zich richtte op theater en beweging. Ik heb tussendoor ook nog ergens mijn Pilates Mat Diploma behaald en de cursus ‘Ballet Methology' gevolgd bij Kalina Bogoeva.

 • Hoe is je opleiding en je eerste werkervaring verlopen?
  Een kunstopleiding in het uitvoerende vak is ontzettend zwaar. Ik wist niet zo goed waar ik mijn focus op moest leggen omdat ik zoveel wilde ontdekken. Ik vond alledrie de disciplines leuk en wilde me in alles verder verdiepen - deed ook veel dans naast de opleiding. Dat verlies van focus heeft er wel voor gezorgd dat mijn opleiding niet zonder horten of stoten ging, maar had toch in 4 jaar mijn BA op zak. Snel wist ik wat ik wel heel graag wilde en dat is leren bij de SITI Company in New York, dat heb ik ook gedaan en doe ik nog steeds. Na mijn opleiding bij hun ben ik een theatercompany gestart “The Syndicate” in New York, waar ik dikwijls te vinden ben.
  Ik heb in veel producties gespeeld - van dansvoorstellingen tot musicals. Daarnaast heb ik ook mijn eigen zangschool sinds 2009 en geef ik les in theater en dans (van ballet tot tap)

 • Wat is specifiek voor jouw stijl van lesgeven?
  Mijn achtergrond is in de muziek - ik hou dus erg van muzikaliteit in mijn les. Daarnaast ben ik een ‘techniek-nerd’. Ik vind het fijn dat ik snap wat ik sta te doen en draag dit over aan mijn leerlingen om zo een goede basis te leggen zodat de spieren op een correcte manier gebruikt worden en de oefening doen wat ze moeten doen. Daarnaast is mijn streven dat iedereen het beste uit de les haalt voor zichzelf. Dat iedereen werkt op zijn beste kunnen. Hard werken maar met een dosis humor. 

 • Wanneer is een les een succes voor jou?
  Wanneer iedereen hard werkt en er plezier in heeft. Dat iedereen de beste versie van zichzelf is, met her en der wat gekreun en vliegend zweet - maar wel met een glimlach.

 • Wat zou je willen bereiken met BBW?
  Dat ballet workouts er voor iedereen is - welk type lijf of ervaring je ook hebt. En al word je geen ‘prima ballerina’ meer - het gaat om het genieten om te werken in deze stijl en van de prachtige muziek.

 • Wat vind je van het lesgeven voor BBW? Wat maakt het anders?
  Ik vind de energie die ik terug krijg zo heerlijk. Zoveel enthousiaste vrouwen, die misschien onzeker binnen komen, want ‘ballet, dat wordt toch niks’- maar hun plekje weten te vinden. En het is heerlijk met iets nieuws bezig te zijn - om te leren. Dat is niet alleen goed voor ons lijf - maar ook voor de grijze hersencellen. Het is geen traditionele workout en het is geen balletles zoals op de dansscholen. Het is een combinatie van - op heerlijke klassieke muziek.

 • Wat zou je verder nog willen delen of vertellen?
  Als je nu nog twijfelt - kom gewoon!  Je zit al niet voor niets op deze pagina te kijken. We bijten niet! 

 • Wanneer en hoe begon je met ballet/dans?
  Op jonge leeftijd ben ik begonnen met turnen op hoog niveau. Op mijn tiende heb ik een keer een proefles ballet meegedaan met een vriendinnetje. En tijdens die les kreeg ik het gevoel van vliegen. De danskriebel begon hier.

 • Welke opleiding/richting heb je gedaan?
  Op de middelbare school kreeg ik een flyer met het bericht dat er een cursus zou starten op de ARTEZ dansacademie. VET heette de cursus, vijf dagen per week, écht committen gedurende een jaar. Ballet, jazz en modern. Elke dag fietste ik van huis in Elst naar school in Oosterbeek en na school naar de dansacademie in Arnhem.
  Dit project zou eigenlijk een jaar zijn, maar onze groep was hecht en de passie zo groot, dat we aangegeven hebben dat we door wilden gaan. En zo werden het 2 jaar intensief trainen en optreden. Na de middelbare school ging ik naar het Rijnijssel collega in Arnhem. Waar ik de MBO- allround dansdocent opleiding deed. Na het afstuderen vervolgde ik mijn opleiding aan de Fontys dansacademie in de richting danstheater. Na 3 jaar opleiding inclusief een uitwisseling met de Escola superior de Dança in Lissabon besloot ik in Portugal te blijven en daar mijn dansacademie af te maken. Ik studeerde als uitvoerend contemporary danseres af in 2013. Afgelopen jaar heb ik de cursus Total Barre Foundation afgerond. Zelf lessen blijven volgen, cursussen en bijscholingen vind ik belangrijk en vooral leuk!

 • Hoe is je eerste werkervaring verlopen?
  Ik was 16 jaar en tijdens stage in Doetinchem bij de dansschool van Bertha Huls kon ik vast lessen gaan geven en dat ben ik toen gaan doen aan groepen van alle leeftijden. Heel erg spannend in het begin maar ik had een hele goede stagebegeleidster daar, en binnen school een geweldige leraar, Ben Craft, waar ik echt heel veel van geleerd heb en die ik beiden nog steeds als mijn grote inspiratie en voorbeeld zie.
  Mijn eerste werkervaring in Portugal was met de Opera Emilie. Een enorme productie waarmee we op tournee zijn geweest. Ook heb ik gedanst in producties voor kinderen met een beperking in Portugal. 
  Door het gelimiteerde budget voor de kunsten daar heb ik besloten om na 3 jaar terug te keren naar Nederland en hier mijn danspassie voort te zetten.

 • Wat is specifiek voor jouw stijl van lesgeven?
  Wat ik heel belangrijk vind is dat mensen zichzelf durven te zijn in een les. Het mooiste is om anderen de liefde voor dans te laten beleven en ontdekken. De kracht van energie, dans en muziek kunnen ervaren op jouw manier.

 • Wanneer is een les een succes voor jou?
  Als mensen inspiratie putten uit de les.

 • Wat zou je willen bereiken met BBW?
  BBW presenteren aan een breder publiek. Internationaal succesvol worden. Ik zou graag andere BBW-docenten opleiden.

 • Wat vind je van het lesgeven voor BBW? Wat maakt het anders?
  Ik vind het een geweldig concept met een fantastisch team en dat ik vanaf de eerste dag erbij betrokken mag zijn, ben ik zo blij mee! Dankjewel Sandra voor jouw vertrouwen in mij.
  Mijn jarenlange ervaring in lesgeven en zelf als danser te werken kan ik samen laten vloeien in de lessen die ik maak en geef. Muzikaliteit nieuwe bewegingspatronen bedenken om iedereen die fijne dansbeleving te geven met een flinke workout natuurlijk. Wat het zo anders maakt? De sfeer! Die is fantastisch. Mensen met een eigen verhaal, ervaring of niet, elk een ander doel, samen aan de barre. Een zeer toegankelijke les, waarbij iedereen individueel aandacht krijgt om voldaan en weliswaar uitgeput maar tevreden weer naar huis gaat. We kijken uit naar je!

  Quote:
  "The development of the mind comes through movement", Montessori

 • Wanneer en hoe begon je met ballet/dans? 
  Ik begon relatief laat op mijn 12de bij Leonie Kramer.  Ik raakte verliefd op zwart-wit films en wilde ook leren tapdansen en deed dat met veel passie. 

 • Welke opleiding/richting heb je gedaan?
  Destijds heette Codarts De Rotterdamse dansacademie en volgde ik de richting klassiek modern.

 • Hoe is je opleiding en je eerste werkervaring verlopen? 
  Ik vond de opleiding niet fijn en verloor bijna mijn passie voor dans. Je werd toen eerder gedemotiveerd dan gemotiveerd. Mijn eerste werkervaring was vooral mat tapdance optredens. Later deed ik op freelance basis veel optredens uiteenlopend van The Mistake waltz gebonden in tutu tot veel moderne dansoptredens. Mijn lesgeven begon bij Flexpoint en studio Lara Polak. Nu geef ik veel lessen bij Theaterschool Rabarber. Ik heb ook een gelegenheidsgezelschap gehad, Dance Guerilla Team waarmee ik voorstellingen op maat maakte. 

 • Wat is specifiek voor jouw stijl van lesgeven?
  Ik hou erg van een natuurlijke flow. Meestal geef ik moderne lessen vanuit release techniek. 

 • Wanneer is een les een succes voor jou?
  Voor mij is een les succesvol als ik vooruitgang zie bij leerlingen en als zij hun lichaam beter begrijpen. Zien waar hun mogelijkheden liggen en met hun eventuele beperkingen dusdanig weten te werken en vooruitgang weten te boeken. 

 • Wat zou je willen bereiken met BBW? 
  Betere kennis van het lichaam en zo werken aan een sterker en leniger lijf. 

 • Wat vind je van het lesgeven voor BBW? Wat maakt het anders?  
  Allereerst de devotie van de leerlingen. BBW leerlingen werken naar mijn idee hard en zijn gedreven. Dat is fijn voor een docent. Iets wat je niet vaak tegenkomt onder amateurdansers. Die willen vaak dat de les vooral leuk is. Weinig doen en dan verbaasd zijn dat je nog niet zo heel veel kan is iets wat ik heel vaak tegenkom. Maar niet bij BBW :) 

 • Wanneer en hoe begon je met ballet/dans?
  Op mijn derde begon ik met balletles en op mijn vierde danste ik *kuch* de sterren van de hemel in het toenmalige Circustheater. Ik heb te vroeg gepiekt, want daarna is het nooit meer echt wat geworden... 

 • Wat is je achtergrond?
  Omdat ik er bewust voor gekozen heb met professionele dansdocenten te werken ben ik geen docent. Ik geef geen les, maar ik heb het concept ontwikkeld en vorm gegeven en ik verzorg en faciliteer alles om BBW draaiende te houden. Omdat ik vanaf mijn 3e 'op ballet zit' en nu ruim 40 jaar verder ben, merkte ik dat ik wel door wilde blijven dansen maar mijn ei niet meer goed kwijt kon in de bestaande lessen. De barrelessen die je zo her en der kan doen, zijn wel workouts maar niet genoeg ballet. In de reguliere balletlessen wordt te veel gesprongen, er zitten altijd te veel adagio's in (blegh!) en ik was vaak "die mevrouw waarvan het zo leuk was dat zij nog steeds danste" in de lessen. Nou, daar werd tante San dus niet vrolijk van. Maar ik wilde wel doorgaan met ballet, simpelweg omdat ik niet beter weet dan dat het onderdeel is van mijn leven. 
  En zo is na een paar maanden brainstormen, praten en inspiratie opdoen, BBW geboren. Ik had al een paar docenten in mijn hoofd die perfect in het profiel pasten qua stijl en kunde, en tot mijn grote vreugde wilden zij met mij het avontuur aangaan. 

 • Wanneer is een les een succes voor jou?
  Als deelnemers oprecht blij, vrolijk en kapot zijn van het harde werken na een les en je die stralende ontspannen lach ziet, daar krijg ik regelmatig een brok van in mijn keel. Wij maken alsnog meisjesdromen waar! 

 • Wat zou je willen bereiken met BBW?
  Wat ik heel erg graag wil is dat onze (potentiële) deelnemers zich niet af laten schrikken door het imago van de broodmagere danseresjes op spitzen, maar dat zij ontdekken dat je ballet op heel veel verschillende manieren kunt beleven en beoefenen tot in lengte van dagen. Geen tijdelijke fad maar een structurele oplossing voor de behoefte aan bewegen, waarbij je oprecht geniet van wat je doet!

  Wanneer kom jij meedoen?

Please reload